Park avtohtonih rastlin in živali Hrastovlje

Boškarin

Z julijem 2022 zaključujemo s projektom BioDinet, kar za društvo predstavlja prekinjeno redno financiranje. Želimo si, da bi park živel še naprej in iščemo druge možnosti finansiranja. Stroški zajemajo oskrbo z vodo in hrano, veterinarske storitve in zavarovanje živali.

O PROJEKTU

Park avtohtonih rastlin in živali je projekt v sklopu projekta BioDiNet, ki ga uresničujejo Mestna občina Koper, Univerza na Primorskem, DOPPS in naše društvo. Park se nahaja v neposredni bližini istrske vasice Hrastovlje in se razteza na 9 hektarjih površine. V parku si je mogoče ogledati različne slovenske in istrske avtohtone ter tradicionalne pasme živali, prav tako pa tudi različne kulturne rastline, drevesa, zelšiča in drugo značilno rastlinje.

Istrski osel - z imenom Tinka

Pasme živali, ki si jih lahko ogledate v parku so istrsko govedo, istrska pramenka (ovca), drežniška koza, kraševec, istrski osel, krškopoljski prašič ter kranjska čebela (kranjska sivka). V kolekcijskem nasadu si lahko ogledate oljke, nešpljo, skorš, figo, mandlje, murve, češnje, hruške in jablane, prav tako pa si lahko ogledate zeliščni vrt ter divje rastoče rastline, značilne za to področje. V pripravi je tudi opazovalnica, ki bo obiskovalcem nudila možnost opazovanja divjih živali, predvsem ptic.

Oskrbnik parka je družina Trček, sam park je pa v neposrednem stiku z njihovo kmetijo, ki se nahaja na naslovu Hrastovlje 45a, 6275 Črni Kal.

Park si je mogoče ogledati po predhodnem dogovoru.

Kontakti:

  • Orjana – 031 353 255