Otvoritev Parka avtohtonih rastlin in živali Hrastovlje

V soboto, 27.9.2014 je potekala zaključna prireditev projekta BioDiNet, v sklopu le te pa tudi otvoritev Parka avtohtonih rastlin in živali Hrastovlje. Hkrati je naše društvo imelo tudi Dan odprtih vrat. Vreme nam je bilo zelo naklonjeno, saj je bilo cel dan sončno.

20140925_104216

Osrednji dogodek se je odvijal v vasici Hrastovlje, kjer je tudi tekom dneva potekala Istrska tržnica ter različne delavnice za otroke.

Na kmetiji Trček je poleg Dneva odprtih vrat društva Boškarin potekal tudi Fotografski dan. Na kmetiji so se, poleg našega društva, na stojnicah predstavili obalni čebelarji, tekom dneva pa so si lahko obiskovalci ogledali park samostojno ali vodeno. Vodeni ogledi so potekali neprekinjeno med 9.00 in 17.00 uro. Razstava fotografij in podelitev priznanj fotografom je začela ob 17.30.

V samem Parku avtohtonih rastlin in živali Hrastovlje lahko obiskovalci spoznajo nekatere slovenske in istrske avtohtone pasme živali, kulturne rastline ter izvejo nekaj novega o samem Kraškem robu ter njegovem živalstvu in rastlinstvu.

IMGP6725

Oznake: ,